Graafschap College

Het Graafschap College biedt een ruim aanbod aan mbo-opleidingen in de beroepsopleidende (bol) en beroepsbegeleidende (bbl) leerweg, in de sectoren Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. De sector Educatie & Participatie verzorgt de Entree-opleiding, het voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo) en opleidingen in het kader van Taalschool en Inburgering. Vanuit de verschillende sectoren wordt er ook (maatwerk)scholing aangeboden aan bedrijven en instellingen.

Het Graafschap College is een grote organisatie, maar we richten ons onderwijs kleinschalig in. De diverse locaties hebben een eigen karakter en sfeer. We doen er alles aan om onze studenten en medewerkers een veilige en vertrouwde leer- en werkomgeving aan te bieden. Ook zorgen we voor moderne onderwijsfaciliteiten.

Met ons onderwijs willen we bijdragen aan het succes van onze studenten zowel in hun loopbaan als in hun leven. Ook willen we bijdragen aan het versterken van de regio door vakmensen op te leiden, ook voor innovatieve beroepen. Samen met onze medewerkers en bedrijven, instellingen en andere partners in de (eu)regio.

Het Graafschap College staat voor creativiteit én kwaliteit, innovatie en degelijkheid, verbonden met een authentieke regio waar wij trots op zijn.

Excellent onderwijs voor een innovatieve regio!

 

Gebouwde omgeving

Ga jij het maken?

Ben je technisch? Vind je het leuk om mooie dingen te maken? Ga dan voor een baan in de bouw of installatietechniek! De keuze is enorm. Uitvoerders, tekenaars, werkvoorbereiders, metselaars, tegelzetters, timmermannen: je komt ze allemaal tegen binnen de Gebouwde Omgeving. Om huizen, kantoorpanden of andere gebouwen te maken zijn materialen nodig, zoals wanden, vloeren, daken, kozijnen, ramen en deuren. Deze maakt de machinaal houtbewerker. Zonder gas, water, verwarming, elektriciteit en internet kunnen we niet! De installaties en netwerken die hiervoor in en rondom huis nodig zijn, worden door speciaal opgeleide monteurs gemaakt, geplaatst en aangelegd. De meubelmaker zorgt uiteindelijk voor het interieur. Bouwen doe je dus nooit alleen. Alleen door als vakman samen te werken met andere professionals kun je mooie dingen maken. De opleidingen in deze richting zorgen ervoor dat jij die professional wordt, die weet hoe je samenwerkt met anderen!

Deel deze pagina: